Το Chivas Venture επιστρέφει για 3η χρονιά


by

TO CHIVAS VENTURE ΑΝΑΖΗΤΑ ΓΙΑ 3Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ $1 ΕΚΑΤ.

Οι αιτήσεις για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Chivas Venture 2019 θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Το Chivas Venture, η διεθνής πρωτοβουλία αναζήτησης και στήριξης της επόμενης γενιάς start-ups που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους, προσκαλεί για 3η χρονιά τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Οκτωβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα, για να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης $1 εκατ.

Το Chivas Venture αποτελεί μια παγκόσμια πλατφόρμα ανάδειξης καινοτομικών επιχειρήσεων που στοχεύουν στην επίλυση περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων.  Από το 2014 – την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού – έως και σήμερα το Chivas Venture έχει ενισχύσει κοινωνικές startups κι έχει αλλάξει τις ζωές περισσότερων από 1 εκατ. ανθρώπων σε 40 χώρες από τις 6 ηπείρους.

Ο Richard Black, Global Marketing Director του Chivas Regal αναφέρει: 

«Στo Chivas πιστεύουμε ότι η σωστή ανάμειξη πολλών πραγμάτων είναι πάντα προτιμότερη – τόσο στην καθημερινή ζωή, και τις επιχειρήσεις, όσο και στο scotch whisky – και οι 100 φιναλίστ που έχουμε υποστηρίξει μέχρι σήμερα το αποδεικνύουν με τον σωστό συνδυασμό επιχειρηματικότητας και κοινωνικής δράσης. Το Chivas Venture συνεχίζει να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο κι είμαστε περήφανοι που επενδύουμε και φέτος $1 εκατ. για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και δράση κοινωνικών επιχειρήσεων – οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη επίδραση σε όλο τον κόσμο».

Φέτος στο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από 19 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί ένας νικητής, που θα συμμετάσχει στο αποκλειστικό Accelerator πρόγραμμα, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από το «The Conduit». Πρόκειται για έναν οργανισμό στο Λονδίνο που φιλοξενεί ανθρώπους με πάθος να φέρουν θετική αλλαγή στην κοινωνία και ο οποίος θα δώσει στους φιναλίστ την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση.

Μετά το Accelerator πρόγραμμα, ο διαμοιρασμός των πρώτων $100.000 δολαρίων της χρηματοδότησης θα τεθεί στην ψήφο του κοινού μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Το Chivas Venture 2019 θα κορυφωθεί στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους διεκδικώντας το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του $1 εκατ.

Το 2018, η καινοτόμος εταιρία “Change Please” – η οποία στηρίζει τους αστέγους – εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, η οποία ήταν $350.000. Με αυτό το ποσό, ο ιδρυτής της, Cemal Ezal έχει δημιουργήσει μια ακαδημία που θα ενισχύσει ενεργά την κοινότητα των αστέγων, εκπαιδεύοντας τους ως baristas.

Για να κάνετε την αίτησή σας για το Chivas Venture 2019 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  Chivas Venture.

#ChivasVenture

Ο διαγωνισμός Chivas Venture 

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά στην Ελλάδα ώστε να αναδειχθεί ο Έλληνας κοινωνικός επιχειρηματίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και θα διεκδικήσει μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση $1 εκατ. για την επιχείρησή του. Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 8000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ. 

Leave a Reply