Τι μάθαμε από την Ελευθερία Ζούρου( Doctor Anytime) στο Startup Grind!


by

Η Ελευθερία Ζούρου, Founder του Doctor Anytime, ξεκίνησε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με μια αναδρομή στο παρελθόν. Και εξιστόρησε όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της πλατφόρμας που πλέον διευκόλυνει καθημερινά χιλιάδες έλληνες, ασθενείς και γιατρούς, για να κλείνουν άμεσα ραντεβού.

 

Η Ελευθερία σπούδασε management και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Πειραιά.  Στην συνέχεια δούλεψε σε γνωστές πολυεθνικές όπως η Procter&Gamble και η Loreal για αρκετά χρόνια πριν αποφασίσει να ξεκινήσει το δικό της startup. Η ιστορία πίσω από την γέννηση του Doctor Anytime, ξεκίνησε από την ανάγκη της να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό. Βιώνοντας μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι γι᾽ αυτό. Έτσι ξεκίνησε να δημιουργήσει μια εύχρηστη πλατφόρμα όπου οι δύο κόσμοι θα συναντιούνταν και θα πετυχαίνονταν η καλύτερη εξυπηρέτηση άμεσα και των δύο πλευρών.

Η αρχική χρηματοδότηση της πλατφόρμας, ήταν μια πολύ ομαλή διαδικασία, η οποία σχηματίστηκε μέσα στα πλαίσια της φιλίας της Ελευθερίας, και του κοντινού της φίλου και επενδυτή, Απόστολου Αποστολάκη. Ο Απόστολος άκουσε την ιδέα και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει αυτήν την προσπάθεια. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά η Ελευθερία ξεκίνησε τα σχέδια επέκτασης και ο επόμενος σταθμός για το Doctor Anytime ήταν το Βέλγιο.

Αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι της Ελευθερίας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την παρουσίαση του Doctor Anytime. Στην διάρκεια αυτού του ταξιδιού η  Ελευθερία προσεγγίστηκε από ξένους επενδυτές και ενδιαφερόμενους, που την έπεισαν να εξετάσει ως επόμενο σταθμό το Βέλγιο. Ύστερα από έρευνα, διέκρινε ευκαιρίες στην Βέλγικη αγορά και αποφάσισε να μπει δυναμικά. Η υλοποίηση όμως αποδείχτηκε πιο δύσκολή καθώς τα δεδομένα του Βελγίου ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με την ελληνική αγορά. Λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Βέλγιο, δεν υπήρχε η ανάγκη μιας τέτοιας πλατφόρμας από την πλευρά των γιατρών αλλά η ανάγκη ενός καλού CRM. Η ομάδα κινήθηκε άμεσα και μέσα σε λίγους μήνες με τροποποιήσεις του υπάρχοντος προϊόντος μπόρεσε να σταθεί και στην αγορά του Βελγίου.

Αυτό που κάνει την Ελευθερία να ξεχωρίζει είναι ο απώτερος σκοπός της μέσα από την δημιουργία του doctor anytime, ο οποίος είναι η επίτευξη του εκδημοκρατισμού της υγειάς. Η Ελευθερία θεωρεί ασύληπτο ότι λαμβάνεις σωστή περίθαλψη μόνο αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Στόχος της ίδιας και της ομάδας της είναι όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα στην υγεία και προς αυτό δουλεύουν πυρετωδώς. Μένει να δούμε πως αυτός ο τόσο ευγενής στόχος θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Leave a Reply