Οι Venture Friends φέρνουν άρωμα επενδυτών στο Startup Grind 1


by

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, 6μμ στο INNOVATHENS

Με τον Γιώργο Δημόπουλο (Venture Friends Partner)

Κρατήσεις Θέσεων

Ποδαρικό στο Startup Grind Athens με επενδυτές! Γνωρίστε από κοντά τον Γιώργο Δημόπουλο, Partner στο επενδυτικό σχήμα Venture Friends που ίδρυσε μαζί με τον Απόστολο Αποστολάκη. Ο Γιώργος είναι angel investor τα τελευταία 5 χρόνια, επενδύοντας σε Ελληνικές και ξένες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου και του Taxibeat. Έχει μακρά εμπειρία στον χώρο του finance/deal structuring έχοντας εργαστεί στην Bank of America Merrill Lynch του Λονδίνου όπου συμμετείχε σε acquisitions συνολικής αξίας πάνω από €17 δις.

venture friends startup grind

Το Venture Friends fund έχει επενδύσει σε 19 εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας. Από τις οποίες, οι 7 είναι στον χώρο του e-commerce/ e-marketplaces, οι 7 είναι στον χώρο των SaaS υπηρεσιών και AdTech, ενώ οι υπόλοιπες 5 εταιρείες είναι On-Demand υπηρεσίες.

Στο τομέα του e-commerce / e-marketplaces το VF έχει επενδύσει:

Στη Blueground, η οποία βοηθάει τους ιδιοκτήτες ακινήτων – χωρίς να ασχολούνται – να μεγιστοποιήσουν το εισόδημα του ενοικίου από ακίνητα τους.

Στο e-table.gr που βοηθάει τους καταναλωτές να κλείσουν online τραπέζι σε εστιατόριο και να ανακαλύψουν νέα εστιατόρια.

Στη Spotawheel, η οποία βοηθάει στην αγορά και πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η εταιρεία προσφέρει δίκαιη τιμολόγηση στον πωλητή και πλήρη εμπιστοσύνη και διαφάνεια στον αγοραστή.

Στη Funkmartini που βοηθάει τους χρήστες να κλείσουν οnline ραντεβού σε υπηρεσίες ομορφιάς.

Στη Nannuka που φέρνει σε επαφή γονείς με αξιολογημένους ειδικούς/babysitters για τα παιδιά τους. Επίσης, με τη ‘Nannuka Now’ οι γονείς μπορούν να κλείσουν babysitter άμεσα.

Στο Pockee, το οποίο είναι ένα mobile coupon app για τα supermarket. Οι καταναλωτές χρησιμοποιπούν το Pockee για να πάρουν μοναδικές προσφορές σε γνωστά προïόντα του supermarket.

Στον Douleutaras που βοηθάει τους χρήστες να βρουν τον κατάλληλο επαγγελματία για το σπίτι.

Στο τομέα των SaaS (Software as a Service) και AdTech (ψηφιακής διαφήμισης) VF έχει επενδύσει:

Στην AdEspresso, η οποία βοηθάει διαφημιζόμενους στο Facebook να βελτιώσουν τις καμπάνιες τους.

Στο ContactPigeon, που βοηθάει τους ιδιοκτήτες e-shop να χτίσουν mail καμπάνιες με αυτοματισμούς (marketing automation).

Στη Viral Loops, η οποία μέσω βοηθάει εταιρείες να χτίζουν referral καμπάνιες με γνώμονα καμπάνιες όπως του Dropbox, AirBnB κλπ.

Στο reEmbed που βοηθάει publishers να αυξήσουν την επισκεψιμότητα του site τους, μέσω του video player, και να αυξήσουν τα έσοδα τους από τα videos.

Στο Advantis, το οποίο βοηθάει κλινικές και ερευνητικά κέντρα να πετύχουν καλύτερη απεικόνιση μαγνητικής τομογραφίας, μέσω ειδικών αλγορίθμων.

Στο Blendo, το οποίο αναλύει δεδομένα εταιρειών από πολλές πηγές και βοηθάει τις εταιρείες να πάρουν σημαντικές αποφάσεις μέσω αυτών.

Στo Project Agora, που δίνει τη δυνατότητα σε εκδότες να αυξήσουν δραστικά τα διαφημιστικά έσοδα από τα ψηφιακά τους μέσα με απλό και αυτοματοποιημένο τρόπο.

Στο τομέα των On-Demand υπηρεσιών το VF έχει επενδύσει:

Στο Instashop, το οποίο δραστηριοποιείται στο Dubai και έχει Έλληνες ιδρυτές. Μέσω του Instashop οι καταναλωτές μπορούν αν παραγγείλουν online τα ψώνια του supermarket και να έρθουν σπίτι τους σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Στο Convibo, το οποίο δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και έχει Έλληνα CEO. Το Convibo προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες με το Instashop στο Λονδίνο.

Στο Weengs το οποίο είναι μια υπηρεσία εύκολης και κατά παραγγελίας αποστολής δεμάτων στο Λονδίνο και έχει Έλληνες ιδρυτές.

Στο Welcome το οποίο είναι μια υπηρεσία που παραλαμβάνει τους τουρίστες από το αεροδρόμιο και ενημερώνει τους τουρίστες σχετικά με την πόλη, ενώ παρέχει και χρήσιμα προϊόντα όπως κάρτες SIM, εισιτήρια κλπ.

Στο Homie, το οποίο βοηθάει κατοίκους του Λονδίνου να βρουν γρήγορα και εύκολα σπίτι.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, σε συνδιοργάνωση με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα. Η αμεσότητα που εξασφαλίζει το INNOVATHENS και η μοναδική μορφή των εκδηλώσεων του Startup Grind αποτελεί το δυνατό σημείο που συγκέντρωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή την προσοχή του κοινού.

venture friends startup grind

Startup Grind Athens

Ημερομηνία: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Τηλ: +302130109300

Κρατήσεις Θέσεων: https://www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-george-dimopoulos-venture-friends

Agenda

18:00 – Networking και φαγητό

19:00 – Fireside chat με τον Γιώργο Δημόπουλο (Venture Friends Partner)

20:00 – Networking

Follow Startup Grind Athens

Web: http://startupgrind.com/athens

Facebook: https://www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: https://twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: http://www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/

One comment on “Οι Venture Friends φέρνουν άρωμα επενδυτών στο Startup Grind

  1. Pingback: Το Douleutaras.gr σηκώνει νέα χρηματοδότηση ύψους €1.8M - TechStart

Leave a Reply