Το GroupOn κάνει ReGroup σε συνεργασία με το e-shop.gr


by

Το λανσάρισμα της reGroup αποτελεί το νέο site που δημιουργήθηκε από την ομάδα που έφερε πρώτη τα online deals στην Ελλάδα με νέες στρατηγικές συνεργασίες και ακόμα περισσότερες προσφορές από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Το reGroup έγινε με ανασύνταξη δυνάμεων, δηλαδή ταυτόχρονη εξαγορά των deal sites goldendeals.gr και cheapis.gr. Η ομάδα του reGroup ανασυγκροτήθηκε με αμιγώς ελληνική σύνθεση και συνείδηση, σε συνεργασία με το πρώτο e-shop της χώρας, το e-shop.gr. Αναμένεται λοιπόν να δούμε πως θα γίνει η έμπρακτη συνεισφορά του e-shop στον χώρο των on-line προσφορών και εκπτωτικών κουπονιών. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια κίνηση που δίνει εκ νέου πνοή στον χώρο που μετά από μια ραγδαία αύξηση την περίοδο 2011-2012, είχε αρχίσει να πέφτει με αποκορύφωμα την απομάκρυνση της Groupon από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.

Από το Groupon στο … reGroup

Πολλοί είχαν συνδέσει μάλιστα την αναστολή λειτουργιών της Groupon Greece με τα Capital Controls και την δεινή οικονομική κατάσταση που είχε περιέλθει η χώρα μας μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων. Στην πραγματικότητα όμως η Groupon αντιμετωπίζει βαθύτερα προβλήματα καθώς το business model της τίθεται σε αμφισβήτηση παγκοσμίως. Η μετοχή της έχει κατρακυλίσει τους τελευταίους μήνες και η διοίκηση του Groupon έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης πόρων ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση των επενδυτών.

Γι’ αυτό και έχει αποσυρθεί σταδιακά από πολλές χώρες ανά τον κόσμο, προσπαθώντας να κάνει και αυτή το δικό της regroup και να κάνει laser focus εκεί στις αγορές που είναι πραγματικά κερδοφόρες και αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι το Groupon είχε μια ιλιγγειώδη ανάπτυξη που έφερε πολλά ερωτηματικά ως προς το sastainability του όλου εγχειρήματος, ειδικά μάλιστα στις περιπτώσεις όπου έκανε launch συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες που δεν είχαν άμεση σχέση με τις προσφορές και τα εκπτωτικά κουπόνια.

regroup

Έτσι και στην Ελλάδα, το Groupon Greece επέστρεψε δυναμικά ως το μεγαλύτερο και καλύτερο site προσφορών που έγινε ποτέ, πλήρως ανανεωμένο, με την ονομασία reGroup. Απ’ ότι είδαμε και από το Facebook Page της εταιρείας, το reGroup έγινε στις 10 Νοεμβρίου 2015, άρα πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που φυσικά πατάει στην επιτυχία των προηγούμενων χρόνων. Τα έμπειρα στελέχη του GroupOn Ελλάδας δεν έμειναν άπραγα και συντόνισαν μεταξύ τους μια νέα προσπάθεια με σκοπό να γίνει και πάλι το μεγαλύτερο site καθημερινών προσφορών και εκπτωτικών κουπονιών στην χώρα μας.

Όπως δήλωσε και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το reGroup:

«Αυτο-ανακεφαλαιοποιηθήκαμε. Ανασυγκροτηθήκαμε. Κάναμε reGroup.»

Leave a Reply