Νέο γύρο χρηματοδότησης ετοιμάζει η Pinnatta


by

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Σπανουδάκη στο πρόσφατο Startup grind για το πως στήθηκε η Pinnatta, πως εξασφάλισε 3 γύρους χρηματοδότησης και πως ετοιμάζει ένα ακόμα funding round το οποίο καθυστέρησε λόγω Capital Controls.

Ο co-Founder και CEO της Pinnatta, Γιώργος Σπανουδάκης, μίλησε ανοιχτά στο κοινό του Startup Grind Athens το οποίο γέμισε για μια ακόμα φορά το InnovAthens την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, σηματοδοτώντας έτσι την επανέναρξη του μηνιαίου κύκλου των πιο interactive startup events στην Αθήνα. Ο Γιώργος δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από τον κόσμο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας στιγμή και συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση.

Μάλιστα χαρακτήρισε τις ίδιες του τις δηλώσεις ως “ιστορίες από την κρύπτη” καθώς μέσα στην διαδικασία του fireside chat, είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της διαδρομής της Pinnatta. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση να ανοίξει το content της Pinnatta και να είναι διαθέσιμο μέσω integration άλλων messengers (όπως το Facebook) ήταν το κλειδί για την πορεία της εταιρείας στο μέλλον, καθώς δεν θα αποτελεί ένα end point, αλλά πλέον θα βρίσκεται εκεί που βρίσκονται τα εκατομμύρια των χρηστών.

Μίλησε ακόμα για την επέκταση της Pinnatta σε νέες αγορές όπως αυτή των Ηνωμέων Αραβικών Εμιράτων και το πόσο δύσκολο είναι να γίνει η τοπικοποίηση της εφαρμογής (μετάφραση, προώθηση, κτλ) από μια ομάδα που θα εγκατασταθεί στις νέες αυτές αγορές. Η αγορά είναι αυτή που καθορίζει σε κάποιο βαθμό και το revenue model ανά περιοχή, καθώς μερικά markets είναι συνηθισμένα στο να αγοράζουν digital goods (άρα υπάρχει το transaction ανά Pinnatta message) ενώ άλλες έχουν προχωρήσει στα native ads όπου οι διαφημίσεις είναι μέρος του μηνύματος. Για παράδειγμα ο καφές σε μια ευχητήρια κάρτα θα μπορούσε να είναι Starbucks, κάτι το οποίο να φέρει έσοδα στην εταιρεία από την έμμεση προβολή της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Για μια ακόμα φορά, ένας Founder στο Startup Grind, τόνισε το πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η ομάδα για την επιτυχία μιας startup, και το πόσο σημασία δίνουν οι επενδυτές στην εμπειρία και το δέσιμο της ομάδας. Εκμηστηρεύτηκε πως όταν εξασφάλισαν το πρώτο funding, δεν είχαν καν προϊόν έτοιμο, αλλά μια πολύ καλή και εντυπωσιακή παρουσίαση και μια εξαιρετική ομάδα που ήταν έτοιμη να υλοποιήσει το όραμα της εταιρείας για το interactive messaging.

Το Startup Grind ανανεώνει το ραντεβού με το επιχειρηματικό κοινό της Αθήνας για τον Οκτώβριο όπου θα φιλοξενήσει ακόμα έναν επιτυχημένο επιχειρηματία.

Στην εκδήλωση παραβρεύθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για τις Ελληνικές startups και την πορεία της Ελληνικής εξωστρέφειας με βάση την καινοτομία.

pinnatta startup grind athens

Follow Startup Grind Athens

Web: http://startupgrind.com/athens
Facebook: https://www.facebook.com/StartupGrindAthens
Twitter: https://twitter.com/StartupGrindATH
Meetup: http://www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/

pinnatta startup grind athens

Leave a Reply