Το Skroutz ανακοίνωσε επέκταση στην Αγγλία (Scrooge.co.uk) 3


by

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση του Startup Grind Athens την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στο InnovAthens με τον καλεσμένο Γιώργο Χατζηγεωργίου να επιφυλάσσει εκπλήξεις και αποκλειστικές ανακοινώσεις. Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων γέμισε για άλλη μια φορά από το κοινό που αγκάλιασε τον νέο θεσμό των startups στην πόλη.

Δυνατό Networking

Το απόγευμα ξεκίνησε με χαλαρή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων οι οποίοι ήρθαν οργανωμένοι, ξέροντας τι ψάχνουν και πως θα το βρουν. Οι ανάγκες των startups απ’ ότι φαίνεται είναι πολλές και διαφορετικές. Άλλοι αναζητούν ταλέντα, προγραμματιστές κυρίως, οι οποίοι αποδεικνύονται όλο και περισσότερο περιζήτητοι! Άλλοι αναζητούσαν τρόπους προσέγγισης σε χρηματοδότηση καθώς έχουν ήδη έτοιμο το προϊόν τους. Οι συντελεστές του Startup Grind Athens έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό networking με νόημα και πραγματικά αποτελέσματα.

2o Startup Grind Athens Skroutz

Τι ειπώθηκε στο 2ο Startup Grind

Φυσικά υπήρχαν πάρα πολλοί που ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Γιώργο Χατζηγεωργίου, CEO & coFounder του Skroutz και να του απευθύνουν ερωτήσεις. Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, ο Γιώργος απάντησε στις ερωτήσεις του Δημήτρη Λιτσικάκη, Chapter Director του Startup Grind Athens και στο τέλος τα μικρόφωνα άνοιξαν και το κοινό ήταν ελεύθερο να συμμετέχει. Ο Γιώργος μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο Skroutz, πως ξεκίνησε σαν side project και πως εξελίχθηκε στην πολύ πετυχημένη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών που δέχεται πάνω από 400,000 επισκέψεις την ημέρα. Προέτρεψε τους φίλους που ήρθαν στο InnovAthens να μην φοβηθούν τίποτα και να προχωρήσουν όπως μπορούν στην υλοποίηση των σχεδίων τους, χωρίς απαραίτητα να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Κατά τη γνώμη του, τα 3 F’s (family, friends, fools) είναι αρκετά για να προσφέρουν τα απαραίτητα funds για να ξεκινήσει μια startup.

2o Startup Grind Athens Skroutz

Ο Γιώργος στάθηκε ιδιαίτερα στο πάθος που θα πρέπει να έχουν οι founders, στην βαθιά επιθυμία του να δουν την επιχείρηση τους να πετυχαίνει. Σίγουρα τα πρώτα βήματα θα είναι δύσκολο και ίσως χρειαστούν πολλές ώρες δουλειάς, αλλά είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία.

scrooge.co.uk

Επέκταση του Skroutz στην Αγγλία

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση των σχεδίων για επέκταση του Skroutz στην Αγγλία! Ο Γιώργος έκανε για πρώτη φορά γνωστά τα σχέδια της εταιρείας στην Μεγάλη Βρετανία με το URL http://www.scrooge.co.uk/ – το link μάλιστα είναι live και παραπέμπει στο γνωστό λογότυπο με το καπελάκι του Σκρουτζ Μακ Ντακ! Αυτή τη φορά διάλεξαν να γράψουν το Σκρουτζ με τον τρόπο που είναι γνωστός στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, δηλαδή Scrooge. Η επέκταση στην Αγγλία θα είναι μια πρόκληση για την εταιρεία καθώς μπαίνει σε μια χώρα που έχει ήδη αρκετό ανταγωνισμό, αν και απ’ ότι μας είπε ο Γιώργος, δεν φοβάται να σταθεί απέναντι τους καθώς πιστεύει στο προϊόν που έχει στήσει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του.

2o Startup Grind Athens Skroutz

500,000 ευρώ η επένδυση στην Τουρκία

Ο Γιώργος αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που συνάντησε στην Τουρκία όταν έστησε το Alve.com (το οποίο δεν σημαίνει κάτι, απλά φέρνει λίγο στην λέξη Αλισβερίσι που σημαίνει παζάρι στα Τούρκικα). Η γείτονος χώρα πάσχει και αυτή από γραφειοκρατία αλλά και διαφθορά. Το καλό όμως είναι ότι οι Τούρκοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές και τις πιστωτικές κάρτες, εμπιστεύονται τις αγορές μέσω internet και δεν υπάρχει η έννοια της αντικαταβολής ή της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που είναι ο πλέον ανασφαλής τρόπος συναλλαγής γιατί κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα. Ο Γιώργος σημείωσε πως η επένδυση στην Τουρκία έχει υπολογιστεί στα 500,000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από ιδίους πόρους. Άλλωστε το Skroutz δεν είχε ποτέ εξωτερικούς επενδυτές, ήταν από την αρχή self funded. Μάλιστα ο Γιώργος μας είπε χαριτολογώντας ότι δεν χρειάστηκε να φορέσουν ποτέ γραβάτα!

2o Startup Grind Athens Skroutz

Ερωτήσεις από το κοινό

Ο Γιώργος ήταν πολύ προσιτός και συζήτησε πριν αλλά και μετά το τέλος της ομιλίας με πάρα πολλούς από τους συμμετέχοντες, δίνοντας συμβουλές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για mentoring, τοποθετώντας το μάλιστα πιο ψηλά από την ανάγκη για funding. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Startup Grind, φέρνοντας σε άμεση επαφή το κοινό με επιτυχημένους επιχειρηματίες με σκοπό να μεταφέρουν γνώση, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους startup founders.

2o Startup Grind Athens Skroutz

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη εκδήλωση του Startup Grind Athens κάνοντας like & follow στα παρακάτω social media links:

Web: http://startupgrind.com/athens

Facebook: https://www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: https://twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: http://www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/

Φωτογραφίες από το 2o Startup Grind Athens – Skroutz

21

20

19

18

16

12

11

10

09

08

07

06

05

04

03

01

3 thoughts on “Το Skroutz ανακοίνωσε επέκταση στην Αγγλία (Scrooge.co.uk)

  1. Pingback: Το Skroutz ανακοίνωσε επέκταση στην Αγγλία » Innovathens

  2. Pingback: Στην Μεγάλη Βρετανία με σωστή "ορθογραφία" το Skroutz - StartUpper

  3. Pingback: Skroutz + Jamjar = LFE - TechStart

Leave a Reply