Τα Drones, το “Heineken Now” και το e-Food.gr


by

Τι κι αν η Amazon θέλει να πείσει την Αμερικάνικη κυβέρνηση ότι είναι εντελώς ασφαλές να στέλνει τα δέματα της με drones; Σιγά το innovation. Εμείς στην Ελλάδα το έχουμε ήδη κάνει! Αν είχατε την τύχη να παρευρεθείτε φέτος στο μεγάλο festival Ejekt, θα νιώσατε σίγουρα μια μεγάλη στιγμή όταν όλο το κοινό ένωσε τη φωνή του και σε ένα publicity γιγαντιαίων διαστάσεων φώναξε ΓΙΝΕΤΑΙ!

Αμέσως έκανε την εμφάνιση του ένα ΑΤΙΑ, ή αλλιώς Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, ή σε απλά Ελληνικά UFO. Για όσους φυσικά έχουν επαφή με την τεχνολογία δεν ήταν ούτε παιχνίδι μοντελισμού, ούτε τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι σαν κι αυτά που μας ενημέρωσαν τα μεγάλα κανάλια ότι χρησιμοποίησαν μερικοί εγκληματίες για να περάσουν κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές της Λάρισας πριν μερικές μέρες (take that, Amazon!)

drones κινητά φυλακές

To drone ήταν βαμμένο στα πράσινα και μοίρασε παγωμένες μπίρες Heineken πρώτα στην μπάντα που τα έδινε όλα μέσα στη ζέστη και μετά στο κοινό που έλιωνε από την δίψα. Η γνωστή φράση ‘μάννα εξ ουρανού’ πήρε σάρκα και οστά στο Ejekt Festival 2014 και πίσω από την υλοποίηση βρίσκονται τα media agencies Spot JWT, Wieden+Kennedy Amsterdam και η Mindworks.

Δείτε τα Drones σε δράση

Μη περιμένετε το επόμενο επεισόδιο του Star Wars, πατήστε Play και δείτε τα διαστημοπλοιάκια της Heineken να μοιράζουν μπίρες στο Ejekt Festival. Δείτε το video:

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή ιδέα! Είναι μια άριστη απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία για να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Με κάτι που θα εξιτάρει την φαντασία του κοινού δημιουργώντας το λεγόμενο wow effect που θα τους συνοδέψει για πολύ καιρό, ενώ ταυτόχρονα θα κερδίσει τα μέγιστα απ’ τον θόρυβο που θα δημιουργήσουν από μόνοι τους οι καταναλωτές γύρω από το brand συζητώντας το γεγονός στις παρέες τους.

To Mobile App σε συνεργασία με το e-Food.gr

Εκτός από το φουτουριστικό αυτό σκηνικό, η Heineken συνεργάστηκε με το πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο startup e-Food.gr για να λανσάρει το έξυπνο mobile app με τίτλο «Heineken NOW». To concept είναι απλό. Διψάς και θες απεγνωσμένα μια μπίρα. Βγάζεις το smartphone σου και πατάς ένα κουμπί. Αυτό ήταν, η παραγγελία σου μπήκε στο σύστημα και εντός ολίγου θα την απολαμβάνεις μόνος ή με το παρεάκι σου. To e-Food.gr αναλαμβάνει την αποστολή της παραγγελίας πατώντας στην ήδη υπάρχουσα υποδομή από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις delivery που έχει χτίσει.

e-Food.gr Heineken Now mobile app

To mobile app Heineken Now αναπτύχθηκε από την Atcom και είναι διαθέσιμο για κινητά Apple από το App Store και φυσικά για Android από το Google Play.

Leave a Reply