Η NOKIA επενδύει στην Ελλάδα – 150 Νέες Tech θέσεις


by

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις επαφές του με τις τεχνολογικές επιχειρήσεις και έτσι μετά την SAP και την ΗΡ, σειρά έχει η NOKIA να προχωράει σε άλλη μια σημαντική ανακοίνωση για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην χώρα μας.

nokia greece

Εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Μπάρι Φρέντς από το ΔΣ της NOKIA, μαζί με τον πρέσβη της Φινλανδίας συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης για να συζητήσουν τις επιπλέον επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα ανοίγοντας έτσι 150 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο της τεχνολογίας με σκοπό να διευρύνει το τμήμα R&D που ήδη διαθέτει εδώ.

Άλλη μια λοιπόν αχτίδα φωτός για την πολύπαθη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα των Παθών όπως εξελίσσεται μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε τα πολιτικά, αλλά γιατί μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η είδηση καθώς δεν είναι πολλές οι φορές που έχουμε τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύουν στην Ελλάδα (την ώρα μάλιστα που οι περισσότερες εταιρείες κοιτάνε να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους εδώ). nokia invests in greece samaras

Μπορεί οι 150 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν να μην ταιριάζουν στο πνεύμα των startups που καλύπτουμε καθώς είναι μια θέση μισθωτού αντί για την δημουργία μιας νέας επαναστατικής startup που θα φέρει συνάλλαγμα από το εξωτερικό, αλλά μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για μετάδοση τεχνογνωσίας σε ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών, που αργότερα μπορεί να πάρουν και αυτοί τον δρόμο τους, όπως κάναν πολλοί άλλοι που παράτησαν μια θέση στην Google ή την Microsoft.

Ταλέντα έχουμε, και ο Μπάρι Φρέντς της ΝΟΚΙΑ το επιβεβαίωσε λέγοντας πως “είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα“. Στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού λοιπόν πάμε καλά. Δομές δεν έχουμε. Θα τις φτιάξουμε. Ακόμα κι αν μας πάρει λίγο παραπάνω, στο κάτω-κάτω μια Μεσογειακή χώρα είμαστε, με ότι αυτό συνεπάγεται (βγήκε και ο ήλιος μέσα στον Απρίλη, έρχεται και το 5μερο Πάσχα, καταλαβαίνεται…)

 

Leave a Reply