Νέα δεδομένα για τις startup φέρνει η συνεργασία StartTech Ventures και CoLab


by

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο incubator StartTech Ventures ενίσχυσε τη συμμετοχήτης στο CoLab, αποκτώντας το μετοχικό μερίδιο ενός εκ των δύο συνιδρυτών του, Σταύρου Μεσσήνη.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η StartTech Ventures, ο «εκκολαπτικός» βραχίονας του Virtual Trip Εntrepreneurial Ecosystem, αποδεικνύει έμπρακτα πως έχει σαφές όραμα για την στήριξη και την ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ως κινητηρίου δύναμης για την ανάπτυξη της χώρας.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου η StarTech Ventures και το CoLab παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της νέας συνεργασίας μεταξύ του incubator StartTech Ventures και του co-working space CoLab, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους των δύο πλευρών και πως αυτή η συμφωνία θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον των ελληνικών startups.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ως ομιλιτές ο Δημήτρης Τσίγκος, CEO της StartTech Ventures και ο συνιδρυτής του CoLab Σπύρος Καπετανάκης.

startech-ventures-coLab

To CoLab ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 και αμέσως κέρδισε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των ΜΜΕ, αφού κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσει πραγματική κοιτίδα φιλοξενίας, δικτύωσης, παροχής τεχνογνωσίας, πρακτικής στήριξης και προώθησηςδραστηριοτήτων για μια σειρά από startups, οι οποίε ςέτσι καταφέραν να αποφύγουν την απομόνωση, να αναπτυχθούν και να έρθουν σε άμεση επαφή με συνεργάτες, πελάτες και επενδυτές.

Ο CEO της StartTech Ventures, Δημήτρης Τσίγκος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εντατικοποίηση της συνεργασίας με το CoLab. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό συνεργατικό χώρο με ικανότατα στελέχη και σπουδαία δυναμική. Θα δουλέψουμε μαζί για τη δημιουργία δικτύου από coworking spaces που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση του “Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος” της StartTech Ventures, προσφέροντας ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών όπως για παράδειγμα coworking, pre‐incubation, acceleration και know‐how buliding».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καπετανάκης, συνιδρυτής του CoLab, που παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας τόνισε: «H νέα στρατηγική συμμαχία συνεργασίας με τη StartTech Ventures θα μας οδηγήσει σε ακόμα πιο δυναμικά επίπεδα ανάπτυξης, εντάσσοντας νέα coworking spaces σε πόλεις που είναι πολύ σημαντικές για το ελληνικό startup ecosystem. Tαυτόχρονα, στοχεύουμε και στην εισαγωγή νέων δράσεων όπως τα colab Igniter, colab Academy και colab Expert».

H StartTech Ventures  αναπτύχθηκε ως ο  επενδυτικός και «εκκολαπτικός» βραχίονας του Materializing Innovation Group και της εταιρείας Virtual Trip. Η Virtual Trip αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη περισσότερων από 10 high‐tech εταιρειών που σήμερα αποτελούν το Group, επενδύοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας έτσι ένα «Επιχειρηματικό Οικοσύστημα» επόμενης γενιάς. Αυτό προσφέρει στις startups που συμμετέχουν την επιχειρησιακή αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας με ταυτόχρονη διασφάλιση της ευελιξίας και του ισχυρού επιχειρηματικού κινήτρου. Ο CEO τηςStartTech Ventures, Δημήτρης Τσίγκος, είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (yes.be) αλλά και μέλος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών «Αγγέλων» (www.eban.org).

Τα στοιχεία της StarTech για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επικοινωνία:

info@starttech.eu| www.starttech.eu | t. +30 210 6756008 | f. +30 210 6756527

Και φυσικά τα απαραίτητα social media profiles για όσους προτιμούν την “άλλη” οδό!

http://twitter.com/StartTechVC

http://www.facebook.com/StartTechVC

http://www.linkedin.com/company/starttech

Leave a Reply