Startup Weekend Athens 2013 1


by

Startup Weekend Athens

Στις 15 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα ένα από τα σημαντικότερα events στον χώρο των Startups στην Αθήνα. Ο χώρος που τελικά θα φιλοξενήσει το Startup Weekend Athens 2013 είναι το εκπαιδευτήριο ΑΚΤΟ στο Πεδίο του Άρεως (Ευελπίδων 11Α). Η επιλογή του χώρου ίσως λαμβάνει υπ’ όψιν το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση ικανών designers στον χώρο των startups, όπου ο σχεδιασμός ενός app ή ενός γραφικού περιβάλλοντος για ένα site (από τα εικονίδια μέχρι και τα μενού) είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Ειδικά στην εποχή των συσκευών υψηλής ευκρίνειας όπως το iPad όπου δεν συγχωρούνται εκπτώσεις στην ποιότητα του τελικού οπτικού αποτελέσματος αλλά και ευχρηστίας σε όλες τις touch συσκευές.

Ο θεσμός των Startup Weekend, σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε ήδη, είναι ένας παγκόσμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) που οργανώνει χειροπιαστές εμπειρίες που εκτείνονται όλο το Σαββατοκύριακο. Εκεί, οι φιλόδοξοι μελλοντικοί επιχειρηματίες, έχουν την ευκαιρία να δουν αν η ιδέα τους έχει μέλλον και μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Με την βοήθεια εθελοντών σε κάθε μια από τις 300+ πόλεις σε 93 χώρες που έχει επισκεφτεί, έχει οργανώσει περισσότερα από 587 events που συγκέντρωσαν περισσότερους από 56.000 επισκέπτες. Αποτέλεσμα; 5.000 startups γεννήθηκαν μέσα από τα  Startup Weekends, γεγονός που κατατάσσει τον θεσμό τόσο σημαντικό στον χώρο. Στα δικά μας τώρα, για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, στην Αθήνα ο θεσμός κρατάει από το 2009 όπου είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά στο Microsoft Innovation Center στο Μαρούσι.

startupweekendglobal

Το πρόγραμμα φέτος ξεκινάει από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου με την εγγραφή και το απαραίτητο networking, ενώ το “κυρίως πιάτο” θα σερβιριστεί το Σάββατο και την Κυριακή όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ομάδες, θα προωθήσουν τις ιδέες τους και με την καθοδήγηση από τους έμπειρους μέντορες του συνεδρίου, θα παρουσιάσουν το τελικό τους pitch. Θα ακολουθήσει η βράβευση των καλύτερων από την κριτική επιτροπή. Οπότε αν πιστεύεις ότι έχεις μια ιδέα που ξεχωρίζει από το πλήθος, έλα να αποδείξεις την αξία σου και να διακριθείς. Εδώ δεν θα βρεις μεσάζοντες, ούτε κονετζήδες, ούτε θα δουλέψουν οι γνωριμίες του μπαμπά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μαζί με τους κριτές και τους μέντορες θα τα βρείτε εδώ. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και κοστίζουν 25 ευρώ, η παραγγελία τους μπορεί να γίνει μέσω του Eventbrite.

Δείτε τι δήλωσε ο Γιάννης Δοξαράς, ένας από τους διοργανωτές του Athens Startup Weekend University.

 

One comment on “Startup Weekend Athens 2013

  1. Pingback: Ψάχνεις εθελοντές; Έχεις σύμμαχο την GloVo! - TechStart

Leave a Reply